i ,

Sådan sætter man et kondom på – Den hurtige guide

Kondom
Kondom

Hvis du er som de fleste mennesker, er tanken om at tage et kondom på nok ikke det mest spændende i verden. Men lad os se det i øjnene, nogle gange er det nødvendigt at bruge et kondom for at have sikker sex. Så hvis du befinder dig i en situation, hvor du er nødt til at tage et kondom på, får du her en hurtig guide til, hvordan du gør det.

Sikre dig, at kondomet er den rigtige størrelse

Når det kommer til kondomer, er størrelsen virkelig vigtig. Hvis du køber den rigtige størrelse, gør det ikke kun din oplevelse sjovere, men kan også være med til at mindske risikoen for utilsigtet graviditet eller for at få en kønssygdom. Før du går i gang, skal du dobbelttjekke, at det kondom, du bruger, er den rigtige størrelse til dig. Hvis det er for stramt, kan det gå i stykker under samleje, og et kondom, der er for stort, kan glide af eller lække. Den bedste måde at sikre en behagelig pasform på er at blive tilpasset på en lokal seksuel sundhedsklinik. Det er gratis, og det tager kun et par minutter – og når du kender din nøjagtige størrelse, er det meget nemmere at købe kondomer. Overlad ikke sikkerheden til tilfældighederne – tag det ekstra skridt, før du begynder, og sørg for at være sikker på, at du er klar til at gå!

Åbn forsigtigt indpakningen – riv den ikke i stykker!

Skal du renovere dit hjem eller pynte på et gammelt køb? Uanset hvad det drejer sig om, skal du ikke lade begejstringen få dig til at rive i emballagen, når det kommer til emballagen. Selv om de spændende øjeblikke, hvor du endelig får det, du har købt, kan smitte, er en flænset pakke ikke kun uinteressant, men den kan også efterlade dit produkt udsat og beskadiget. For at beskytte dig selv og dine dyrebare ejendele mod skader skal du væbne dig med tålmodighed – tag dig et øjeblik til at åbne pakken forsigtigt i stedet! Med en smart håndtering og en mindre indsats kan du sikkert nyde alt det, som din nye vare har at byde på.

Placér kondomet på spidsen af din penis og rul

Det er nemt at sætte et kondom korrekt på. Du skal blot sørge for, at kondomspidsen vender i den rigtige retning – væk fra din krop – og derefter skal du blot placere det på spidsen af din penis og rulle det ud hele vejen til bunden. Dette vil sikre, at du forbliver sikker og beskyttet under seksuelle aktiviteter, uanset om de er med en monogam partner eller ej. Det er vigtigt at være opmærksom på potentielle kønssygdomme, så det er det værd at tage de ekstra par sekunder til at rulle kondomet ud!

Hvis der er luftbobler, skal du forsigtigt klemme dem ud

Det er vigtigt at holde kontrol med luftboblerne i kondomet for at sikre en sikker beskyttelse mod kønssygdomme og graviditet. Så sørg for at give det et klem, inden du tager det på. Så enkelt er det – sørg for, at kondomet sidder godt fast mod din hud, uden at der er nogen luftlommer i sigte. Dette vil reducere risikoen for at glide eller rive i stykker under samleje og hjælpe dig med at forblive beskyttet. En god pasform er også med til at give en behagelig oplevelse for begge partnere, så alle er trygge og sikre!

Når du er færdig, skal du holde fast i bunden af kondomet

Det kan være et akavet øjeblik at trække sig væk fra din partner, men det er vigtigt at huske, at det er vigtigt at holde fast i bunden af kondomet for at undgå uønskede uheld. Ved at gøre dette sikrer du dig, at kondomet bliver på plads og ikke efterlader små “overraskelser”, som du ikke ønsker at have tilbage. Det er blot et par ekstra sekunder af din tid, men det kan gøre hele forskellen, når det gælder om at passe på din seksuelle sundhed. Så sørg for ikke at glemme dette vigtige trin, når du er færdig!

Til sidst skal du binde en knude i kondomet

Nu hvor du har taget de nødvendige skridt til at nyde samleje på en sikker måde, er det tid til at finde en ordentlig måde at forsegle aftalen på. Når du har rullet kondomet fast ned og sikret dig, at det sidder behageligt, er det sidste trin vigtigt. Før du smider dette ekstra beskyttelseslag ud, skal du sikre dig, at det sidder helt fast. Få for vane at binde en knude i bunden af kondomet, før du smider det i skraldespanden! Dette vil ikke kun hjælpe med at holde dit hjem rent og sikkert, men også være sikker på at vide, at dine sikkerhedsforanstaltninger var korrekt på plads.

Nu hvor du ved, hvordan du tager et kondom rigtigt på, kan du gå ud og have det sjovt! Men husk, at kondomer kun er effektive, hvis de bruges korrekt hver gang. Så sørg for at bruge et hver gang, du har sex – og sørg for, at det er den rigtige størrelse!

Pernille D.

Skrevet af Pernille D.

Pernille er vores ekspert indenfor sexlegetøj og hun rådgiver og giver anmeldelser i vores IN10M team. Vi sætter vores lid til at Prenille hjælper med at guide dig til et sikkert køb når det gælder sexlegetøj og andet som kan bruges i sengen.

Magic wands

Hvad er en Magic Wand og hvordan bruges den?

Glidecreme

Glidecreme – Sådan bruger du det med din partner